Året var 2004 när jag för första gången träffade en Devon rex. Mitt första intryck var att detta var det mest märkliga väsen jag någonsin träffat - en sådan måste jag ha! 

2005 kom min första devon Wilda in i våra liv och allting vändes upp och ner. Jag besökte min första kattutställning och därefter ansökte jag om stamnamn. Vår första kull föddes en kall januarinatt 2007 och sedan dess har ett antal kattungar sett världens ljus hos oss. 2023 fick vi välkomna vår första abessinier i huset och jag misstänker att det inte blir vår sista. 


Vår filosofi är att alla katter ska bo med varandra och med oss som familj. Här lever ingen bakom stängda dörrar. I bland tar vi hjälp av fodervärdshem där katten får bo hos egen familj men som används i vår avel. 


Målet med vår uppfödning har alltid varit att få berika fler hem med devons och nu har vi applicerat detta på abessinier. 


Jag har länge varit aktiv inom kattklubbens styrelse och utställningsgrupp, i flera positioner. Senaste åren har man kunnat se mig i en gul skjorta på kattutställning där jag ofta jobbar som assistent eller chefsassistent.


Vi var tidigare diplomerade men sedan hösten 2023 är vi även certificerade uppfödare via kattförbundet Sverak.


Therese Bergvall