DEVON REX


Finns det något mer speciellt än en Devon rex? Första gången jag såg en live var den så ful och söt på samma gång att hjärtat slog en extra volt. Energin hos en devon var något jag aldrig skådat - en sådan måste jag ha!

En devon rex är så klart en väldigt social varelse och ska vara med överallt. Den älskar uppmärksamhet, oavsett om det är på toaletten, framför tvn eller på diskbänken. Jag vill ändå påstå att en devon oftast är väldigt anpassningsbar och kan lika gärna hänga med på husvagnssemester som chilla i soffan en söndag. 


Även Devons är dock individer och vissa är mer påhittiga än andra. Ett bra tips är att kattungesäkra huset genom att fästa krukor med dubbelhäftande tejp (nej jag skojar inte) och häng inte upp dina mest dyrbara gardiner. Det tar en devon som en utmaning att klättra upp i. En devon  har alltså ett stort behov av stimulans och kräver en ägare/familj som har tid att ägna sig mycket åt den. Jag rekommenderar att man har eller i alla fall funderar på att skaffa två av samma energinivå för att katten ska ha en kompis, speciellt om ni är borta större delen av dagen. 


Pälsen på en devon ska vara kort och lockig, men olika kvalite´r förekommer så klart. Ingen direkt pälsvård ska vara nödvändig.  Devon Rex älskar värme och passar sig i inte som utekatt i vårt svenska och för det mesta kyliga klimat.


Är devon en allergikatt? NEJ! Men ingen regel utan undantag. Det finns personer som tål devons bättre än andra raser och det finns de som tål dem ännu sämre. 


Oavsett lovar jag att ni kommer få roligt tillsammans!

"Katter är som choklad - det finns alltid plats för en till "


— Unknown